Вавринка замени Григор Димитров, 3-ма българи стартират в основната схема и 2-ма в квалификациите

Носителят на 3 титли от Големия шлем Станислас Вавринка ще участва в DIEMA XTRA Sofia Open 2018 от 4 до 11 февруари. Швейцарецът, носител на титлите от Откритото първенство на Австралия (2014), Откритото първенство на Франция (2015) и Откритото първенство на САЩ (2016), потвърди своето участие. Вавринка заменя Григор Димитров, който обяви своето оттегляне.

„Доволен съм, че шампион като Стан се съгласи да играе, приемайки поканата ни, и то в такъв кратък срок. В тези времена на велики играчи в тениса има само няколко души, които са успели да завоюват титли от Големия шлем. Стан е сред тях. Има не просто една, а три титли от Големия шлем, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open 2018 Пол Макнами.

„Беше разочароващо да научим, че Григор Димитров няма да може да дойде след такъв успешен сезон. Пожелаваме му бързо възстановяване“, каза още Пол Макнами.

Участието на Стан Вавринка в София на мястото на Григор Димитров стана възможно по правилото на АТП за извънредна смяна.

Тримата българи попаднаха в половината на Стан Вавринка

Жребият за 2018 DIEMA XTRA Sofia Open вече ясен. Той бе изтеглен в „Арена Армеец“ в присъствието на играчите Михаил Южни и Димитър Кузманов, турнирния директор Пол Макнами, супервайзора на АТР Миро Братоев, АТР турнирния мениджър Арно Брюгес и Генералния секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова.

И тримата български тенисисти, които получиха „уайлд кард“ за основната схема се оказаха в половината на първия поставен, трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка. Шампионът в зала на България за 2018 г. Александър Донски ще стартира срещу квалификант в първия кръг, а при победа ще се изправи срещу швейцареца.

Адриан Андреев ще изиграе първия си мач в основна схема на турнир от АТР срещу представителя на Узбекистан Денис Истомин. Димитър Кузманов пък ще има най-тежката задача на старта, като в първия си мач от третото си участие в Sofia Open ще играе срещу седмия поставен Жоао Соуса (Португалия).

Водачът Стан Вавринка ще стартира директно от втория кръг. Почивка в първия кръг получават и другите трима най-високо поставени – Адриан Манарино (Франция), Филип Колшрайбер (Германия) и Жил Мюлер (Люксембург).

В долната половина на схемата Адриан Манарино, поставен под номер 2, ще започне участието си в София срещу победителя от двубоя Маркос Багдатис – Михаил Кукушкин. Жил Мюлер ще стартира срещу спечелилия двубоя Михаил Южни – Андреас Сепи.

ЦЯЛАТА СХЕМА ЗА SOFIA OPEN 2018 ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ

sofiaopen shema

Двамата български тенисисти, които ще участват в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open – Александър Лазов и Александър Лазаров, също научиха съперниците си.

Левичарят от Пазарджик Лазов ще започне срещу втория в схемата Мирза Басич (Босна и Херцеговина), а при победа във втория финален кръг ще срещне Томислав Бъркич (Босна и Херцеговина) или Матс Морайнг (Германия).

Другият българин в пресявките – Александър Лазаров, ще се изправи на старта срещу Оскар Отте (Германия). При успех във втория финален кръг Лазаров ще срещне Стефано Наполитано (Италия) или Йозеф Ковалик (Словакия, №8).

Поставен под №1 в квалификациите е опитният германец Флориан Майер. Сред другите имена ярко се откроява това на Мартин Клижан (Словакия), който е полуфиналист от 2016-а година и четвъртфиналист от миналия сезон в София.

 

ЦЯЛАТА СХЕМА ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА SOFIA OPEN 2018 ВИЖТЕ ПО-ДОЛУ

sofiaopen draw qualification

 

 

 

 

 

Подобни публикации

Leave a Comment